Františkovy Lázně: Poznejte jarní květenu

Přichází doba, kdy se z lázeňských parků stanou anglické trávníky a záhony budou zdobit jen vybrané květiny. Do té doby však ještě stihnou svůj roční cyklus dokončit některé druhy časně jarních květin. O které se jedná a které je možné právě v parcích a záhonech najít, se dozví účastníci procházky po františkolázeňských parcích a dalších místech. Tuto akci pořádá Muzeum Cheb.

K vidění budou zejména druhy rostlin, které rychle vykvetou a vysemení v předjaří nebo na začátku jara. Účastníci se projdou nejen lázeňskými parky ale také po ruderálních plochách, tady plochách, jež jsou výrazně pozměněny činností člověka. Jedná se například o rumiště, železniční náspy, okraje cest a mnoho dalších. Trasa procházky povede také k místnímu nádraží, kde se účastníci dozvědí, kdo před několika lety přijel na 3. nástupiště.

Procházka s názvem „Jarní květy Františkových Lázní“ se koná v pátek 22. dubna od 15 hod. Sraz účastníků je na vlakovém nádraží ve Františkových Lázních. Plánovaná trasa bude dlouhá zhruba 4 km. Jako doporučené vybavení je uvedena lupa. Účastníky provede odpolední procházkou botanik Muzea Cheb Jiří Brabec.

Zdroj: Krajské listy