Hokejisté Baníku jsou ve čtvrtfinále, čeká je Třebíč

Velmi náročná základní část Chance ligy vyzněla pozitivně pro HC Baník Sokolov. Obsadil šesté místo, udržel prvoligovou soutěž pro další sezonu a zahraje si čtvrtfinále play off s SK Horáckou Slavií Třebíč. Ta skončila po základní části soutěže na třetím místě. K prvnímu utkání nastoupí Baník ve čtvrtek 10. března v Třebíči.

Že bude čtvrtfinálovým soupeřem Baníku právě Třebíč, rozhodlo až poslední kolo základní části Chance ligy. O třetím místě Horácké Slavie rozhodly lepší vzájemné zápasy s Jihlavou. HC Baník Sokolov se tak utká se stejným soupeřem, se kterým odehrál i poslední zápas. V něm prohrál 3:2 v prodloužení. Zajímavostí je, že všechny letošní zápasy skončily vítězstvím Třebíče 3:2. Předešlé dva duely však již v základní hrací době. Čtvrtfinálová bitva tak slibuje napínavou bitvu.

Série, která se hraje na tři zápasy, začíná ve čtvrtek 10. 3. na ledě soupeře, kde se odehraje i druhý duel o den později 11. 3. Do Sokolova se série přesune v pondělí 14. 3., o den později v úterý 15. 3. by se hrál i případný čtvtý duel. Pokud by série došla do pátého zápasu, rozhodnutí by přineslo utkání v Třebíči ve čtvrtek 17. března. 

Pozitivní zprávou je, že do hlediště mohou diváci bez omezení počtu. Není se třeba prokazovat očkováním či testem. 

T. Bouda, mel, foto HC Baník