I restaurace a cukrárny v Karlovarském kraji se mohou stát Czech Specials

Czech Specials, takový je název certifikátu, který nejlepším tuzemským restauracím a cukrárnám uděluje Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky. Jedním z hlavních kritérií je vaření a příprava jídel podle tradičních i moderních receptů české kuchyně. Těm podnikům, které chtějí certifikát získat, je nyní k dispozici nový web.

Internetové stránky Czech Specials mají od července letošního roku novou podobu a mohou majitelům a manažerům restaurací být užitečným vodítkem. „Nový web má zájemcům o Czech Specials, tedy kvalitním restauracím a cukrárnám, pomoci zejména s procesem certifikace,“ říká manažerka projektu Czech Specials z České centrály cestovního ruchu – CzechTourism Lenka Nováková a doplňuje: „Pokud tedy máte v okolí restauraci či cukrárnu, která by si značku Czech Specials zasloužila, neváhejte se ozvat. Můžete napsat e-mail na czechspecials@czechtourism.cz nebo zavolat na 774 871 702.“ 

Značku Czech Specials, tedy míst, kde se lidé opravdu dobře nají nebo si mohou dát něco sladkého, má nyní 76 restaurací a 11 cukráren, další podniky se certifikují. Na seznamu jsou z Karlovarského kraje například restaurace Statku Bernard v Královském Poříčí, Grand restaurant Grandhotelu Pupp v Karlových Varech či hodovna hradu Vildštejn ve Skalné. 

Zdroj: Krajské listy