Jak vybrat poklice na kola? Nic složitého

Hýčkáte si své auto a aktuálně se chystáte k jeho přezutí. Nastal nejvyšší čas. Teploty jsou sice zatím vcelku vysoké a počasí stabilní, nicméně nikdy nevíte. Když už budete v samotném přezouvání, určitě se vyplatí dát vašemu autu ještě další rozměr, a to třeba stylovými poklicemi. Ač se to nezdá, právě ony tvoří mnohdy velmi výrazný prvek vozu. Jak ale vybrat takové, které budou designově zajímavé a padnou na auto jako stvořené? To vám prozradíme v následujících řádcích.

Velikost v hlavní roli

V první řadě je zapotřebí znát velikost kol, na která poklice přijdou. Mezi nejčastější velikosti patří elegantní poklice na kola o velikostech 13, 14, 15 a 16 palců. Běžně se dají ale sehnat i police o velikosti 17 palců. Takováto kola ale nejsou tak rozšířená. I když vypadají náramně. Před samotným nákupem je tedy zapotřebí mít jasno v tom, jak velká kola bude mít vaše auto obuto.

Vzhled se různí

Nové poklice budete kupovat určitě na základě vlastního úsudku o jejich designovém provedení. Každý má jiný vkus. Někdo volí celoplošné kryty, jiný paprskovité variace, které jsou laděny sportovněji a na voze vypadají živěji. Luxusní jsou bezesporu pochromované poklice. V každém případě se vyplatí myslet na to, že čím jsou poklice více perforované, tím je vzhled modernější. Poklice jsou dnes navíc maximálně pružné a na kolo se nasazují velmi jednoduše.

Kompatibilní poklice, nebo univerzální řešení?

Záleží na vašich finančních možnostech. Poklice vyrobené na míru značce vozidla jsou pochopitelně o něco dražší. Počítat byste ale měli s tím, že takovéto poklice budou na kolech dokonale držet a designově sednou k vozu dokonale. U univerzálních poklic se cenově mnohdy dostanete na zlomek poklic vyrobených na míru značce vozidla. Přitom mohou být také vysoce kvalitní, pokud se vyrábí z odolných ABS plastů.

Ostatně i když koupíte koberce Passat či jinou značku, budete mít ve vozu dokonale sedící koberce se vším všudy. Příjemné na došlap a vzhledově elegantní.

Zdroj obrázku: Dziobek / Shutterstock.com