Ježíškova pošta orazítkovala 347 kg vánočních přání

Den 23. prosinec byl posledním dnem, kdy jste mohli z Božího Daru odeslat vánoční pohlednici nebo dopis s vánočním razítkem pro rok 2020. V letošním roce mělo podobu malého Ježíška orámovaného kometami.

Pohled do statistiky Ježíškovy pošty Boží Dar říká:
V roce ovlivněném koronavirovou epidemií orazítkovali pracovníci božídarské pošty 347 kg zásilek. V roce 2019 to bylo celkem 341 kg vánoční pošty.

„Rekordním rokem pro nás byl rok 2016 s 386 kilogramy. Naopak nejméně zásilek jsme zaznamenali v roce 2018, bylo to „jen 315 kilo,“ upřesnil Marek Smitka z Infocentra Boží Dar.

"Průměrně před Vánoci ručním příležitostným razítkem „oštemplujeme“ kolem 340 kilogramů. Letos jsme navíc v důsledku pandemie COVID-19 přijali další opatření, měli jsme roušky a pracovali jsme se zásilkami v rukavicích," dodal.

„Letošní přání a vzkazy Ježíškovi odrážely současnou situaci. Lidé psali Ježíškovi, aby zůstali zdraví, aby mohla být celá rodina pohromadě a aby byl celý svět lepší. Děti ve svých přáních myslely nejen na sebe a hračky, ale přály si dárky pro ostatní, třeba maminku a tatínka,“ uvedl dále Marek Smitka. 

Nejvzdálenější destinace, do kterých putovala vánoční přání v prosinci 2020 z Božího Daru, byly Rhodos, Taiwan, Kuba nebo Austrálie.

Pošta Partner na Božím Daru funguje celoročně. Vánoční přání můžete vhodit do Ježíškovy schránky osobně nebo zaslat třeba uprostřed parného léta, ale vánočním razítkem 2021 pracovníci Ježíškovy pošty opatří Vaši zásilku až od 1. do 23. prosince příštího roku. 

Pět kroků jak správně postupovat.
1. Napište Vaši pohlednici, vánoční dopis nebo přání Vašim blízkým nebo známým.
2. Napište na Vaši zásilku určenou k orazítkování cílovou adresu.
3. Ofrankujte Vaši zásilku poštovní známkou odpovídající poštovnému do místa určení.
4. Váš pohled, dopis nebo přání vhoďte osobně do Ježíškovy schránky na Božím Daru nebo zašlete v obálce na adresu Vánoční pošta, Boží Dar 1, 36262 Boží Dar.
5. Vaši vánoční zásilku orazítkují pracovníci Infocentra a Pošty Partner od 1. do 23. prosince příležitostným vánočním poštovním razítkem a odešlou zpět na Vámi uvedenou adresu.

Adresa Ježíškovy pošty:
Vánoční Pošta
Boží Dar 1
362 62 Boží Dar

Více informací na www.bozidar.cz

Zdroj:  Infocentrum Boží Dar