Karlovarský kraj musel dočasně uzavřít muzea a galerie

Karlovarský kraj přistoupil na základě usnesení vlády České republiky o vyhlášení nouzového stavu a v souladu s mimořádným opatřením vlády k uzavření všech svých příspěvkových organizacích v oblasti kultury. Galerie a muzea jsou prozatím uzavřena v době od 12. 10. do 25. 10. 2020. V současné době proto nejsou přístupné expozice a zrušené jsou také všechny programy pro veřejnost.

Dočasně uzavřené jsou tyto krajské příspěvkové organizace - Muzeum Karlovy Vary, Královská mincovna Jáchymov, Muzeum Sokolov, Hornické muzeum Krásno, Důl Jeroným, Štola č. 1., Muzeum Cheb, Galerie umění Karlovy Vary, Letohrádek Ostrov, Interaktivní galerie Becherova vila, Galerie výtvarného umění v Chebu, Retromuseum Cheb a chebská Galerie 4.

Po skončení platnosti mimořádného opatření bude veřejnost informována o znovuotevření, programech a akcích, jež tyto kulturní stánky nabízejí a kterých se budou moci návštěvníci opět zúčastnit.

Uzavřena jsou i další muzea.

Františkovy Lázně

"S ohledem na usnesení vlády České republiky č. 996 ze dne 8. října 2020, kterým Vám „vláda s účinností ode dne 12. října 2020 od 00:00 hod. do dne 25. října 2020 do 23:59 hod. zakazuje návštěvy a prohlídky muzeí, galerií, výstavních prostor, hradů, zámků a obdobných historických nebo kulturních objektů, hvězdáren a planetárií," se Městské muzeum Františkovy Lázně rozhodlo uzavřít veškeré své muzejní expozice. Toto opatření platí ode dneška, tj. 13. 10. 2020 do odvolání, neboť předpokládáme, že dotyčný zákaz bude v blízké budoucnosti ještě několikrát aktualizován. Uzavření expozic považujeme za vstřícné gesto vůči veřejnosti, kterou nechceme vystavovat pokušení překračovat zákazy vlády České republiky. Děkujeme za pochopení a těšíme se opět na viděnou," uvádí Team Městského muzea Františkovy Lázně. 

Utužit své zdraví můžete procházkou v Soosu, kde je Vám i nadále k dispozici naučná stezka a venkovní expozice Stanice pro záchranu živočichů. Během října je rezervace Soos (včetně toalet) přístupná veřejnosti každý den od 9 do 17 hodin.

Městské muzeum Mariánské Lázně
- zde.

Muzeum Aš
- zde.


Zdroj:  Krajské listy Karlovarského kraje
            Městské muzeum Františkovy Lázně
            Městské muzeum Mariánské Lázně
            Muzeum Aš