Karlovarský kraj nebude vyhlašovat nejlepší sportovce za rok 2019

Rada Karlovarského kraje rozhodla o zrušení ankety „Nejlepší sportovec Karlovarského kraje za rok 2019.“ Ačkoliv byla nominace v roce 2020 spuštěna, slavnostní vyhlášení se neuskuteční, a to na základě vývoje epidemiologické situace v souvislosti s onemocněním COVID-19.

V průběhu měsíců února a března mělo dojít k vyhodnocení nejlepších sportovců v rámci okresů Cheb, Sokolov a Karlovy Vary. Z těchto užších nominací pak měla vzejít také jména nejlepších sportovců v Karlovarském kraji. V důsledku koronavirové pandemie bylo vyhodnocení a slavnostního vyhlášení ankety v okresech odloženo, následně pak bylo rozhodnutím všech tří okresních unií zrušeno bez náhrady.

Rada Karlovarského kraje respektuje rozhodnutí České unie sportu i jednotlivých okresních sdružení a v letošním roce nebude vyhlašovat výsledky ankety „Nejlepší sportovec roku Karlovarského kraje za rok 2019.“

„Je nám líto, že se v tomto roce nedočkají ocenění ti nejlepší sportovci. Už jsme ale vymysleli náhradní řešení a to, že v příštím roce budou společně vyhlášeni nejlepší sportovci za rok 2019 i 2020. Vyhlášení vítězů nechceme stále odsouvat, protože nikdo z nás není schopen říci, jaká bude situace na podzim a jestli nebudou znovu přijata některá omezující opatření týkající se počtu osob na sportovních a kulturních akcích,“ uvedl krajský radní pro oblast tělovýchovy a sportu Josef Váňa.                       

Na základě rozhodnutí Rady Karlovarského kraje by se nominace za rok 2020 přijímaly do konce ledna roku 2021 a následně by proběhlo vyhodnocení ankety za oba roky. Předpokládaný termín slavnostního vyhlášení je v průběhu měsíce května roku 2021.   

O tom, že Kraj vyhlásil anketu o nejlepšího sportovce za rok 2019, jsme vás informovali zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje