Karlovarský kraj nechyběl na Národních dnech prevence v Brně

V polovině října se v moravské metropoli konal v pořadí již druhý ročník akce s názvem „Národní dny prevence,“ který mimo jiné zahrnoval dvoudenní konferenci, výstavu a prezentaci organizací působících v oblasti prevence kriminality, protidrogové prevence a vybraných složek integrovaného záchranného systému.

Karlovarský kraj zde představil publikaci s názvem „Když je problém závislost aneb průvodce (nejen) drogovými službami v Karlovarském kraji.

Na konferenci na téma „Zkušenost měst v prevenci kriminality“ přednášelo více než 60 odborníků z celé České republiky, přičemž hlavní témata se věnovala zejména primární prevenci dětí, problematice násilí, prevenci v komunitách a kybernetické kriminalitě. Cílem akce bylo představit nové preventivní přístupy a projekty obcí, měst, krajů, či neziskových organizací a inspirovat se jimi. 

Účastníci akce měli také možnost seznámit se s novou publikací, kterou vydal Karlovarský kraj a která nabízí praktické informace o tom, kdo a kde nabízí pomoc dětem, mládeži, ale i dospělým v oblasti drogové problematiky a jaké jsou možnosti prevence.

„Shromáždění všech kontaktů do jednoho materiálu vnímáme jako vnesení přehlednosti do oblasti, která se mnohdy jeví veřejnosti jako velmi zmatečná. Máme zkušenosti, že zejména rodinní příslušníci či blízké osoby uživatelů návykových látek neví, kam se v takových případech obrátit. Tato brožura jim poskytne ucelenou formu a nabídne možnosti, jak danou situaci řešit. Na akci Národní dny prevence jsme poskytli několik desítek tištěných brožur pro inspiraci ostatním regionům,“ doplnil náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis.  


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje