Karlovarský kraj vyhlásí dotační tituly v oblasti kultury a sportu

Karlovarský kraj rozhodl o vyhlášení dotačních titulů v oblasti kultury a sportu ještě v letošním roce. Vstřícným gestem se snaží pomoci žadatelům, kteří tak při svých plánech pro rok 2022 již budou moci počítat s případnými přidělenými dotačními penězi. Zároveň mají možnost si žádost připravit s časovým předstihem.

Vyhlášen bude také stipendijní program pro studenty vysokých škol z Karlovarského kraje. V průběhu měsíce října budou vyhlášeny dotační programy na podporu údržby a obnovy sportovních zařízení, sportovních aktivit dětí a mládeže, sportovních akcí, podporu vrcholového sportu, sportovní infrastruktury profesionálního sportu. Dále na podporu kulturních aktivit a na obnovu a využití kulturních památek, památkově hodnotných objektů a movitých věcí.  

„Jedná se o zásadní změnu oproti předchozím letům, kterou se snažíme vyjít vstříc žadatelům, jež budou moci plánovat své aktivity pro nadcházející rok a získat tak delší čas pro samotnou realizaci obnovy kulturních památek a pořádání kulturních akcí. K tomuto kroku jsme přistoupili na základě připomínek právě ze strany žadatelů a po zralé úvaze jsme rozhodli, že jim vyhovíme. Nyní je jen potřeba, aby si pohlídali termín pro podání žádostí,“ uvedla radní pro oblast kultury a památkové péče Oľga Haláková.          

Příjem elektronických žádostí v programech pro kulturu a sport bude spuštěn dne 21. 10. 2021 v 9.00 hodin. O dotace bude možné žádat do 29. 10. 2021 do 14.00 hodin. Žadatelé si mohou svou elektronickou žádost vyplnit a uložit již deset pracovních dnů před uvedenou lhůtou, a to v dotačním portálu Karlovarského kraje. Do doby zahájení příjmu elektronických žádostí nebude umožněno uloženou žádost odeslat. Elektronické žádosti ke stipendijnímu programu mohou žadatelé podávat od 12. 10. od 8.00 hodin do 21. 10. 2021 do 16.00 hodin.        

Podrobné informace k dotačním titulům jsou uvedeny na webových stránkách Karlovarského kraje (www.kr-karlovarsky.cz) pod tématem „Dotace a dary“ a dále v sekci „Dotační programy.“    


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje