Karlovy Vary: Bezdomovec v plavkách obtěžoval kolemjdoucí

Čas od času se v řadách bezdomovců najde osoba, která zaměstnává strážníky o poznání více, než jeho kolegové. V tomto období si zvýšené pozornosti díky svému chování „užívá“ čtyřicetiletý muž z Hranic. Ten na pokutách uložených strážníky dluží městu již přes 6 tisíc Kč. V pátek po poledni oděn do dámských dvoudílných plavek, z nichž mu chvílemi vylézala varlata, pobíhal, pokřikoval na lidi vulgární nadávky a konzumoval alkohol.

Případ si převzala od strážníků Police ČR. Strážníci však nadále zajišťovali asistenci při převozu a v průběhu ošetření muže v nemocnici. Ten byl nakonec převezen na psychiatrii do Ostrova. Záležitost vyblokovala pěší hlídku z výkonu na 3 hodiny.

V souběhu druhá hlídka řešila na stejném místě dvaadvacetiletého muže, který konzumoval alkohol na veřejnosti, neměl žádnou ochranu dýchacích cest a narušoval veřejný pořádek. Z důvodu předvedení ke zjištění totožnosti jej strážníci museli vybavit vlastním respirátorem. Protiprávní jednání skončilo uložením pokuty na místě nezaplacené v příkazním řízení.

Kuriozita ze života strážníků, kteří si museli připadat jak v roli rodičů. Vykoupat a spát! V sobotu krátce před půlnocí byla hlídka městské policie vyslána do Armády spásy na žádost personálu. Ten se potýkal s strážníkům dobře známým sedmašedesátiletým bezdomovcem, který odmítal dodržet provozní řád a vysprchovat se. Po příjezdu hlídky dal dotyčný před odchodem na ulici přednost hygieně a přenocování v teple, a to i bez pohádky.


Zdroj: MP Karlovy Vary