Karlovy Vary: Kradl v drogerii

Sdělení podezření ze spáchání přečinu krádež si na obvodním oddělení v Karlových Varech – Rybářích převzal 28letý muž z Chodova.

Krádeže se měl dopustit nejméně ve třech případech ve stejném obchodním domě v Karlových Varech v prodejně drogistického zboží. Dne 20. 10. 2018 se měl krádeže dopustit s 28letou ženou. Společně pak měli odcizit několik parfémů v hodnotě necelé 4 tisíce korun. Z prodejny odešli, aniž by za zboží zaplatili. I 28leté ženě sdělili policisté podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který jí v případě prokázání viny hrozí až tříletý pobyt ve vězení, neboť se stejného trestného činu dopustila v posledních třech letech opakovaně.

O pár dní později navštívil stejnou prodejnu drogerie, ze které si odnesl bez zaplacení další kosmetiku v hodnotě přes 1 tisíc korun. Do prodejny se vrátil i o pár dní později a odcizil několik vánočních balíčků a parfém za necelé dva tisíce korun. Krádeže se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen Okresním soudem v Karlových Varech. Teď mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Bc. Zuzana Týřová