Karlovy Vary: Krajská Rada seniorů se sešla na úvodním jednání

Během víkendu se uskutečnila v zastupitelském sále krajského úřadu v Karlových Varech úvodní konference Krajské Rady seniorů Karlovarského kraje (dále KRSKK). Akce proběhla pod záštitou hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka a za účasti předsedkyně Rady seniorů ČR Lenky Desatové.

Karlovarský kraj byl posledním v ČR, který ještě do činnosti této největší celostátní seniorské organizace nebyl zapojen. „Nově založená krajská rada umožní seniorským klubům a organizacím i samotným seniorům z regionu účastnit se na akcích Rady seniorů ČR, sdílet její nejlepší příklady a praxe a využívat její zázemí a podporu. Senioři se samozřejmě také budou moci zapojovat do aktivit samotné KRSKK,“ upřesnila předsedkyně KRSKK Hana Střechová. 

Ta dále představila delegátům konference některé aktivity jako např. Sportovní hry seniorů, Výšlapy na vrcholky krajiny či 5000 kroků pro zdraví a také je informovala o Poradně pro seniory, kterou v kraji Rada seniorů provozuje jako registrovanou sociální službu. Účastníky vyzvala k nominaci vhodných kandidátek do krajského kola celostátní soutěžní přehlídky Babička roku, jejíž krajské kolo letos KRSKK organizuje. Uzávěrka přihlášek je už 31. 7. 2022.

Hejtman Petr Kulhánek ve svém úvodním vystoupení připomněl nedávné schválení dotací ve výši 500 tisíc korun v rámci Programu na podporu aktivní činnosti seniorů Radou Karlovarského kraje právě na zajišťování nejrůznějších seniorských aktivit, výletů za památkami, vzdělávacích i kreativních kurzů, sportovních a komunitních akcí. „Rád bych všechny přítomné ujistil, že seniorské kluby a spolky mají naši plnou podporu a těšíme se pokračování vzájemné spolupráce,“ dodal hejtman.  

Zdroj: Krajské listy