Karlovy Vary: Obnošené boty ponechal na prodejně

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže z Ústí nad Labem, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže. Obviněný muž se měl koncem května minulého roku dopustit hned čtyř skutků.

První jeho čin se odehrál v dopoledních hodinách v obchodním domě v Karlových Varech. Zde měl nejprve odcizit cestovní tašku, do které si následně uložil svůj lup. Ze skladu provozovny si měl přivlastnit několik kartonů cigaret. Prodejnu poté opustil, aniž by za uschované zboží zaplatil. Po třech dnech se měl vrátit do stejné prodejny. Tentokrát jeho pozornost upoutala různá kosmetika a alkohol. Při svém jednání byl však vyrušen zaměstnancem. Zboží tak ponechal na místě a utekl.

Po pěti dnech si obdobně počínal v jiné místní prodejně. Z regálů si měl přivlastnit například několik láhví tvrdého alkoholu. Obviněnému muži to zřejmě nestačilo a ještě toho dne se měl krádeže dopustit v prodejně se sportovními potřebami. Zde si měl vyhlédnout několik párů bot. Jeden z párů si měl dokonce obout místo svých obnošených. V tom byl však přistižen zaměstnankyní a v odcizených teniskách z místa utekl. Svým jednáním způsobil celkovou škodu za bezmála 60 tisíc korun.

V páchání trestné činnosti však není žádným nováčkem. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen.

V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let za způsobenou větší škodu.

nprap. Eva Valtová