Karlovy Vary: Opakovaně kradl. Škoda je téměř 40 tisíc

Dne 19. ledna 2018 kolem 4 hodiny ranní měl 35letý muž vypáčit vstupní dveře do domu v Karlových Varech, vejít do sklepních prostor, kde pomocí nářadí vypáčil zámky od sklepních kójí. Celkem z 5 kójí odcizil různé věci např. přímočarou pilu, litinové hrnce, horské jízdní kolo, úhlovou brusku a jiné.

O několik dní později měl navštívit ještě další dva domy v Karlových Varech. V jednom se měl opět vloupat do sklepní kóje a odcizit horské jízdní kolo a ve druhém domě vzít ze skříňky v mezipatře 36 kusů energy drinků a 50 ovocných nápojů.

Celková škoda je vyčíslena na odcizených a poničených věcech na necelých 40 tisíc korun.

Na základě provedeného šetření policistů z Obvodního oddělení Karlovy Vary – město zahájili 29. ledna 2018 úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu krádeže a téhož dne zadrželi podezřelého muže.

Pro pokračující přečin porušování domovní svobody v jednočinném souběhu s přečinem krádeže zahájili dne 30. ledna karlovarští kriminalisté trestní stíhání proti 35letému muži z Karlovarska. Obviněný muž je v současné době v policejní cele, kde čeká na soudní řízení. Uvedeného jednání se dopustil přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech.

V případě prokázání viny ho může soud poslat až na tři roky do vězení.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová