Karlovy Vary: Pozvánka na Den zdravého mozku a paměti

Krajská knihovna zve veřejnost na odbornou konferenci s názvem Den zdravého mozku a paměti – mozek, paměť a řeč. Akce se bude konat v prostorách Krajské knihovny Karlovy Vary (Závodní 378/84, Karlovy Vary), a to dne 29. 11. 2021.

„Chcete se dozvědět, jak funguje mozek z hlediska řeči? Kde se v mozku nacházejí řečová centra? Jaké jsou poruchy řeči, jak o svou řeč pečovat a jak ji zachránit v případě mozkové mrtvice? Jak se efektivně učit cizí jazyky, či jak řeč ovládají moderní technologie či umělá inteligence? Přihlaste se na tuto konferenci a vše se dozvíte od skutečných odborníků na daná témata,“ přiblížila nejzajímavější témata konference projektová manažerka Michaela Kožíšková. 

Hlavním pořadatelem je spolek Biblio Karlovy Vary, který akci připravuje ve spolupráci s krajskou knihovnou. Záštitu nad ní převzal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

„Se spolkem Biblio Karlovy Vary spolupracujeme již řadu let, jde již o třetí konferenci na obdobná témata. O podobné akce je tradičně opravdu velký zájem," uvádí ředitel knihovny Vratislav Emler. 

Konference se může zúčastnit jak odborná, tak laická veřejnost. Dopolední program je koncipován pro pedagogy, asistenty pedagogů, psychology, pěstouny, pracovníky dětských domovů a SOS vesniček, sociální pracovníky a další profesionály. Odpolední program je zaměřen na rodiče, seniory a další zájemce z řad laické veřejnosti. 

„Návštěvníci se budou moci zúčastnit také zajímavého doprovodného programu. Jedná se například o testování IQ ve spolupráci s organizací Mensa ČR. Toto testování bude jako jediné zpoplatněno. Dále bude možné například vidět a vyzkoušet zařízení pro překlad cizích jazyků a mnoho dalšího,“ upřesňuje Michaela Kožíšková. 

Akce se koná ve spolupráci s organizací Zlepši paměť, která se profesionálně věnuje tréninku paměti a dalším tématům, které souvisejí s činností mozku. 

Vstup na konferenci je zdarma, je nutné se přihlásit na stránkách zde.



Zdroj: Bc. Michaela Kožíšková, Krajská knihovna Karlovy Vary