Karlovy Vary: V Krajské knihovně bude Den zdravého mozku (TV Západ)

Den zdravého mozku se po roce opět uskuteční v Karlových Varech. A to 19. března v Krajské knihovně. Hlavním tématem je vliv moderních technologií. Akce bude mít odbornou část a laickou, na kterou je zvána široká veřejnost, především rodiče.

„Hlavním účelem této konference je seznámit lidi s novinkami o mozku. Jak se o sebe starat, jak být šikovnější a eventuálně na co dát pozor. Rodiče si říkají – co s našimi dětmi máme dělat? A tato část je pro rodiče rozdělena tak, aby poznali tu problematiku – co děti trápí a jak na to reagovat. Budeme tam mít odborníky z pedagogicko-psychologické poradny, kteří to řeší dnes a denně. Ti by měli rodiče navést. Poté tam budeme mít psychiatry, kteří rodičům vysvětlí, na co dát pozor, kde je ta hrana u závislosti. Zároveň tam budeme mít technologie, jak si vyzkoušet, když mají děti poruchy pozornosti, jak to řeší, jak trénovat pozornost. To budou moderní ladičky na mozek. Dále bychom chtěli rodičům ukázat v bloku - jak se učit snáze, jak mohou pomoci dětem s učením, na co by měli dát jako rodiče pozor, ať je to od psychohygieny, od spánku, od technik, které usnadňují učení. To jsou takové základní věci. A možná, co by rodiče mohlo zaujmout, jsou tzv. hlídací programy, aby měli i trošku pod kontrolou, kolik času stráví děti na počítači, na internetu, co navštěvují. Tak i tato část by měla pomoci tuto problematiku řešit,“ popsal obsah konference určené laické veřejnosti popsal obsah konference určené laické veřejnosti Aleš Procházka, certifikovaný trenér paměti.

Pro účastníky z řad školských zařízení, úřadů i firem připravili pořadatelé mimořádně zajímavý blok přednášek z oblasti kybernetiky, neurologie, adiktologie či moderních forem učení. Nad konferencí, která má řadu partnerských subjektů převzal záštitu hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis. Na konferenci je vstup zdarma, ale je nutné se předem přihlásit. Podrobný program včetně odkazu na přihlášení najdete v textové části reportáže. 

Odkaz:
https://www.zlepsipamet.cz/konference-2020/