Karlovy Vary: Ženu udeřil pěstí a povalil do křoví

Osmadvacetiletá žena v úterý dne 22. června 2021 v Karlových Varech šla se svým dítětem v kočárku na procházku. Před druhou hodinou odpolední k ní přistoupil její bývalý přítel, který měl po ní požadovat zakoupení cigaret a následně vydání finanční hotovosti. Žena jeho požadavku odmítla vyhovět se slovy, že žádné peníze nemá. Tomu muž nechtěl uvěřit a chtěl po ní ukázat peněženku, přičemž jí měl vulgárně urážet.

Potom, co chtěla žena z místa odejít, jí měl udeřit pěstí do obličeje a povalit do křoví. Zde jí měl ještě několikrát udeřit, kopnout a poté se snažit vzít z kočárku zde zavěšenou tašku. Napadená se mezitím zvedla ze země a o tašku se s ním začít přetahovat. V tu chvíli jí na pomoc přiběhli náhodní svědci. Žena utrpěla zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a třicetiletého muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu výtržnictví.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Karlových Varech ho poslal do vazební věznice.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Eva Valtová