Kraj rozšiřuje provoz odběrového místa v areálu chebské nemocnice

Umožní to spolupráce s Armádou ČR, která se bude podílet na zajištění činnosti odběrového místa. Otevřeno bude od pondělí do soboty od 8 do 18 hodin, v neděli od 8 do 12 hodin.

„Snažíme se vyjít vstříc lidem, kteří se například kvůli pracovním povinnostem na testy nedostali, řada z nich navíc může testy absolvovat jen o víkendu. Pomoci by to mělo i pendlerům, pro něž stále platí testy každých 48 hodin stanovené Bavorskem. K navýšení provozní doby testování nás navíc zavázalo krajské zastupitelstvo, proto jsme přistoupili k tomuto rychlému řešení. Děkujeme za pomoc armádě, protože armádní tým bude společně se zdravotníky v odběrovém místě v Chebu testování provádět,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek.

 Rozšíření provozu chebského odběrového místa by mělo nahradit také dočasně zřízené mobilní odběrové místo v Pomezí nad Ohří.

„Mobilní odběrové místo jsme nechali otevřít ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem jako prvotní pomoc pendlerům po zpřísnění podmínek ze strany především Bavorska ohledně testování. Nyní jeho činnost převezme odběrové místo v areálu chebské nemocnice. Upozorňujeme ale, že i na antigenní testy bude zapotřebí se rezervovat,“ dodal hejtman.

V Bavorsku se navíc do testování zapojili i zaměstnavatelé.

Na odběry je nutné se rezervovat prostřednictvím online rezervačního systému: www.rezervacekk.cz

Případně lze využít krajského call centra, pokud byste si nevěděli rady s tím, jak odběr rezervovat: 950 380 380.


Zdroj: fb Karlovarského kraje