Kraj vybere k 100. výročí vzniku Československa výjimečné osobnosti regionu

Karlovarský kraj slaví 100 let vzniku samostatné Československé republiky. Kromě celé řady akcí, které uskutečnil během letošního roku, nově vyhlašuje anketu, v níž vybere výjimečné osobnosti regionu. Ocenění se bude udělovat jednotlivcům a nominovat lze také in memoriam.

„V našem kraji žije celá řada osobností, které se zasloužily o jeho rozvoj a přispěly k tomu, aby se tato část naší země navždy zapsala do historie. Právě proto chceme u příležitosti oslav 100. výročí vzniku Československa tyto osobnosti ocenit a uspořádat pro ně setkání, které bude poctou jejich práci a aktivní činnosti,“ vysvětlila hejtmanka Karlovarského kraje Jana  Mračková Vildumetzová. 

Návrhy může podávat veřejnost do pátku 30. listopadu 2018 prostřednictvím elektronického formuláře na internetových stránkách Karlovarského kraje. Do formuláře bude třeba kromě nominovaného uvést informace o člověku, který návrh zaslal, i důvod, proč vybranou osobnost nominoval. Mezi nominovanými mohou být pamětníci, kteří seznamují mladou generaci s historií kraje, zkušení odborníci, jejichž práce byla a je významným počinem v oblasti lázeňství, zdravotnictví, školství či v podnikatelské sféře. Ocenění mohou ale také získat váleční veteráni, novináři, kteří mapují život kraje, pracovníci sociálních služeb či dobrovolníci.

Všechny nominace zaslané v termínu budou předloženy pracovní skupině, jež sestaví konečný přehled oceněných. Vítězové ankety převezmou ceny z rukou hejtmanky a dalších členů vedení Karlovarského kraje v pátek 14. prosince 2018. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje