Krajská knihovna otevře po Velikonocích výdejní okénko

Krajská knihovna Karlovy Vary opět otevře od úterý 6. 4. 2021 výdejní okénko, a to vzhledem k postupně se zlepšující epidemiologické situaci v regionu.

„Situace v Karlovarském kraji byla natolik závažná, že jsme byli nuceni knihovnu úplně uzavřít. Při průměrném počtu 200 rezervací denně, nebylo možné zajistit bezpečnost čtenářů, kteří k nám navíc jezdí i ze sokolovského a chebského okresu,“ vysvětlil ředitel knihovny Vratislav Emler s tím, že knihovna takto postupovala především s ohledem na vládní opatření nařizující snížení mobility obyvatel.   

Čtenáři si tak po Velikonocích budou moci odnést předem rezervované knihy a vrátit vypůjčené dokumenty. Rezervace knih už budou ve standardním režimu podle knihovního řádu.

„Ty, které si čtenáři udělali před uzavřením knihovny, budou připraveny k vyzvednutí do 15. 4. 2021, po tomto datu je zrušíme,“ vysvětlila vedoucí služeb Michaela Němcová.

Stále platí, že čtenářům z uzavřených okresů budou výpůjčky na požádání prodlouženy, případné zpozdné jim knihovna promine. Čtenáři si mohou stále ze svého uživatelského účtu bezplatně půjčovat e-knihy, přístup mají také k elektronické databázi časopisů v aplikaci Pressreader.

Mimo provozní dobu mohou lidé knihy i nadále vracet do Biblioboxů přímo před knihovnou nebo v Městské tržnici. „Pokud nemáte objednané knihy a rádi byste si nějaké odnesli, u vchodu je k dispozici stolek s knihami na rozebrání,“ uzavřela Michaela Němcová.

Otevírací doba:
Hlavní budova Dvory:
PO+ST          9:00-18:00
UT, ČT, PA    9:00-14:00

Lidická:
PO-PA             9:00-14:00

E-mail pro prodlužování registrací, požadavky na prodloužení výpůjček a dotazy: knihovna@knihovnakv.cz.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje