Krásno: Nechtěl čekat v koloně. Najel do pracovníka, který řídil provoz

Kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje řeší případ pokusu těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví, ke kterému došlo v pondělí dne 19. července 2021 krátce po poledni v obci Krásno.

Pětačtyřicetiletý muž měl řídit osobní vozidlo značky Ford ve směru z obce Krásno na Bečov nad Teplou, kde byl poblíž parkoviště na Krásenskou rozhlednu nucen vozidlo zastavit v koloně vozidel stojících v důsledku krátkodobého uzavření vozovky. K tomu došlo v souvislosti s natáčením reklamy a pořadatelé na místě řídili provoz. Po krátkém stání s vozidlem z kolony vyjel do protisměru a dojel až k pětačtyřicetiletému muži, který v reflexním oděvu zajišťoval uzavření a neprůjezdnost silnice pro veškerou dopravu. Když dojel před muže stojícího v jízdní dráze jeho vozidla, tak  se měl vysokou rychlostí rozjet proti němu a narazit do jeho dolních končetin. V důsledku nárazu muž přepadl horní polovinou těla na kapotu vozidla a poté uskočil mimo vozovku. Řidič následně zastavil a vedl krátkou slovní rozepři s poškozeným. Když zjistil, že si telefonem přivolává lékařskou pomoc a Policii ČR, opětovně se s vozidlem rozjel. V jízdní dráze mu však stál čtyřiapadesátiletý spolupracovník sraženého muže, který se mu snažil zabránit v opuštění místa. Řidič však při popojíždění opakovaně narážel vozidlem do jeho těla až do doby, než byl muž donucen odstoupit z jízdní dráhy jeho vozidla. Poté z místa ujel.

Na místo ihned vyjely policejní hlídky. Řidiče policisté po krátké chvíli zastavili a následně zadrželi poblíž Bečova nad Teplou. Po provedených úkonech na místě byl převezen na policejní služebnu k dalším úkonům a následně umístěn do policejní cely.

Sražený muž se svým zraněním vyhledal lékařské ošetření v nemocnici. Druhý poškozený muž neutrpěl žádné zranění.

V úterý dne 20. července 2021 krajští kriminalisté zahájili trestní stíhání 45letého muže ze Sokolovska a obvinili jej ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, kterého se měl dopustit opětovně a dále z přečinu výtržnictví.

Obviněný muž byl v minulosti několikrát soudně trestán, mimo jiné byl odsouzen Krajským soudem v Plzni pro trestný čin vraždy.

Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na rozhodnutí soudu si počká v policejní cele. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na pět  až dvanáct let.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí