Laura a její tygři slaví třicet let a míří do Třebíče

Mimořádný koncert ve znamení třicátého výročí skupiny Laura a její tygři se uskuteční ve čtvrtek 18. srpna ve 20.00 na Podzámecké nivě za účasti dvou bývalých „Laur“ Ilony Csákové a Lenky Nové.

Černé kalhoty a funky drive černé brýle a soulová naléhavost černé kravaty a jazzová elegance bílé košile a rocková energie. Na konci roku 1985 Karel Šůcha inspirován novelou Williama Saroyana Tracyho tygr zakládá v Neprakta klubu v Mostě rockovou skupinu Laura a její tygři. Dívčí jméno Laura evokuje něhu a krásu, tygři jsou symbolem nezkrotnosti a divokosti, černé brýle, bílé košile, černé kravaty a černé kalhoty vytváří nezaměnitelnou image skupiny. Fenomenální nástup Laury a jejích tygrů předznamenal více než třicetiletou koncertní historii kapely. Neúnavný hledač talentů Karel Šůcha v Lauře a jejich tygrech vychoval řadu významných osobností českého kulturního života ­ např. Ilonu Csákovou, Martina Poštu, Miloše Vacíka, Dana Nekonečného, Lenku Novou a mnoho dalších. 

V současné době kapela vystupuje ve složení: Karel Šůcha – basa, zpěv, Lucie Bakešová – zpěv, Miroslav Návrat – bicí, Kamil Janský – saxofon, Milan Král – pozoun, Radek Němec – trubka, Ondřej Fišer – kytara, Ondřej Ekrt – kytara, Tomislav Zvardoň – kytara alternace.

Vstupenky si můžete zakoupit vpředprodeji u pokladny Národního domu, Karlovo nám. 47, Třebíč nebo přes e-vstupenku na www.mkstrebic.cz