Mariánské Lázně: Hotelová škola připraví 1000 štrúdlů na festival jablek

Velmi oblíbená podzimní akce Lázeňský festival jablek se koná 9. října 2022 od 10 hodin na kolonádě v Mariánských Lázních.

Součástí programu bude slavnostní výstava „Stromy v krajině“, výstava starých regionálních odrůd ovoce za účasti pomologa s ochutnávkou či hlasování do soutěže Českého zahrádkářského svazu o Nejkrásnější jablko. Festival zpestří hudební vystoupení bluesové skupiny Bád Boys nebo blues-folkové kapely Holeček&Marcel Project. 

Děti na festivalu se také nebudou nudit; budou moci prokázat své schopnosti v soutěži Jablko z pohádky a v hrách s tematikou ovoce nebo se účastnit tvůrčí dílny pro děti i dospělé. 

Nejoblíbenější častí festivalu bude ale soutěž o Nejchutnější jablečný moučník v Mariánských Lázních. Příjem výrobků do soutěže začne v 8.30, potom bude moučníky hodnotit porota a výsledků se dočkáme ve 13.25. 

Jedním z partnerů festivalu je Hotelová škola v Mariánských Lázních. Studenti této školy upečou dva dny před zahájením festivalu 1000 jablečných štrúdlů pro všechny návštěvníky i občany města.