Mariánské Lázně: Malý jarmark a únorové tradice pro rodiče s dětmi

Po velmi úspěšných několikadenních vánočních trzích na kolonádě připravuje manažer hotelu Krakonoš Tomáš Richter na tento týden další akci. Čekají nás únorové tradice, které se budou konat opět na kolonádě a v prostorách Arniky. Začínají v pátek 24. 2. a končí v neděli večer. Akci podpoří město Mariánské Lázně a společnost Ensana Group.

V pátek 24. 2. od 13:30 hodin proběhne na Arnice ukázka výroby sochy ze dřeva motorovou pilou. V sobotu 25. 2. od 10:00 do 18:45 hodin čeká návštěvníky s dětmi celý den plný zábavy a veselí. Nebude chybět hudba, vystoupí například flašinetářka (písničky od Šlapeta atd.), postavy s obříma rukama na chůdách, loutková pohádka Brémští cirkusanti či škola žonglování. V neděli 26. 2. si pak připomeneme tradice s folklorní skupinou Marjánek a zúčastníme se soutěže na dětském karnevalu masek. Malý jarmark tradičních řemesel a pochutin v prostorách lázeňské kolonády bude probíhat v sobotu a v neděli. 

Podle organizátora pana Richtera, je akce zaměřená na rodiny s dětmi a má návštěvníkům ukázat alespoň část tradičního únorového dění. „Osobně mi ve městě chyběly kulturní akce mimo letní sezonu. Město začínalo žít až po otevření sezony, a to chci změnit,“ dodal Tomáš Richter. 

Ředitelka Infomačního centra Barbora Tintěrová se domnívá, že rodiny s dětmi i nadále zůstávají velmi důležitou návštěvnickou skupinou pro Mariánské Lázně. Hotely by mohly nabízet pobyty na prodloužené víkendy s přihlédnutím k akcím, které se ve městě budou konat. 

Program:

pátek 24. 2. historie únorových tradic

V prostoru Arniky ukázka výroby sochy ze dřeva motorovou pilou.

sobota 25. 2.

10:00–14:00 Flašinetářka (písničky od Šlapeta atd.)

14:00–14:40 Dell Arte – postavy s obříma rukama na chůdách

15:00–15:30 Brémští cirkusanti – loutková pohádka

15:45–16:25 Škola žonglování – workshop pro rodiny s dětmi

17:00–17:30 Žonglérská omeleta – kejklířské vystoupení

18:30–18:45 Ohnivá show – závěr programu

neděle 26. 2.

14:00–14:45 Pásmo vystoupení folklorní skupiny Marjánek – taneční a hudební vystoupení

15:00–17:00 Dětský karneval masek na lázeňské kolonádě – dětská diskotéka a soutěže (výzva rodičům: podpořte své děti a přijďte si užít karneval masek na lázeňské kolonádě!)

Malý jarmark tradičních řemesel a pochutin v prostorách lázeňské kolonády proběhne v sobotu a neděli. Přijďte svou osobní přítomností pozvednout naše město. Masky vítány!