Mariánské Lázně: Policie pátrá po muži neznámé totožnosti

Chebští kriminalisté pátrají po muži neznámé totožnosti, který měl v pátek 14. května letošního roku v době od 04:00 do 04:20 hodin přistavit dřevěný žebřík k zadní stěně objektu v ulici Lužická v Mariánských Lázních. Následně měl oknem vniknout do kanceláře prodejny jedné z místních společností.

Prodejnu měl prohledat a nakonec poničit pokladnu a odcizit z ní finanční prostředky. Poté měl prodejnu opět po žebříku opustit. Při útěku si ho ale všiml pracovník bezpečnostní agentury, který ho několik metrů pronásledoval.

Kriminalisté pátrají po muži ve věku 30-35 let, který byl střední postavy a vysoký zhruba 180 centimetrů. Muž byl oholen a téměř bez vlasů. Na levé ruce měl mít od zápěstí po loket tetování. Hledaný muž měl být rychlý, pružný a při útěku snadno překonával ploty.

Oblečen měl být do tmavě modré bundy s kapucí, modrých sportovních šusťákových kalhot a měl nést modrou sportovní tašku, která byla na spodní části černá.

Hledaný muž měl mluvit česky a bez přízvuku.

Muž měl svým jednáním způsobit škodu přibližně 100 tisíc korun. Kriminalisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.

V souvislosti s tímto případem se policisté obrací na veřejnost, zda si někdo v inkriminovanou dobu v uvedeném místě něčeho nevšiml či nepoznal neznámého pachatele z vyhotoveného identikitu. Informace je možné policistům předávat prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo na kterékoliv policejní služebně.

nprap. Jakub Kopřiva