Martin Fenin míří do klece Oktagonu!

Bývalý fotbalový reprezentant vyslyšel výzvu a před vyprodanou frankfurtskou Festhalle oznámil nečekanou novinku. Martin Fenin se připravuje na zápas ve smíšených bojových uměních. "Je to pro mě výzva. Chci dokázat sobě i svému okolí, že se stále ještě dokážu hecnout," prohlásil pětatřicetiletý rodák z Teplic.

Bývalý fotbalový reprezentant vyslyšel výzvu a před vyprodanou frankfurtskou Festhalle oznámil nečekanou novinku. Martin Fenin se připravuje na zápas ve smíšených bojových uměních. "Je to pro mě výzva. Chci dokázat sobě i svému okolí, že se stále ještě dokážu hecnout," prohlásil pětatřicetiletý rodák z Teplic.

Martin Fenin toho za svou kariéru stihl opravdu hodně. Již v roce 2007 o sobě dal vědět vynikajícími výkony na MS hráčů do 20 let pořádaném v Kanadě, kde nastřílel více gólů než pozdější superhvězdy jako Luis Suaréz či Edinson Cavani. V témže roce byl v anketě Fotbalista roku vyhlášen Talentem roku a získal také čestné občanství Teplic.

Právě ze severočeského města se odrazil ke kariéře za hranicemi vlasti. Hned na začátku následujícího roku přestoupil do Eintrachtu Frankfurt, kde hned v prvním zápase vstřelil hattrick. "Jsem rád, že oznámení o mé cestě do klece proběhlo tady. Dodnes tady mám spoustu přátel a v čerstvé paměti také vzpomínku na nedávnou rozlučku spoluhráče, kde 50.000 lidí skandovalo mé jméno. Tady mě lidi mají rádi."

Zbytek jeho kariéry bohužel nabral sestupnou tendenci a po štacích v Chotěbuzi a Slavii přišel návrat do domácích Teplic. Ani zde se však zlobivému dítěti českého fotbalu nepovedlo vrátit do dřívější formy a nastal postupný ústup ze slávy, který vedl přes krátká angažmá ve Francii a Německu až do pražského přeboru v dresu Řeporyjí. "Nevím, co přesně mě teď čeká, ale jdu do toho naplno. Má manželka mi řekla, ať do toho okamžitě jdu, ale že mi nevěří, že to zvládnu. A to je jedna z mých hlavních motivací. Chci dokázat sobě i svému okolí, že se stále dokážu hecnout,"řekl po oznámení události Fenin.

"Když jsme pořádali první turnaj ve Frankfurtu, hledali jsme lidi, kteří jsou zajímaví pro místní region. A tak mě napadl i Martin Fenin, že by nám mohl pomoci otevřít nějaké dveře,"vzpomíná spoluzakladatel Oktagonu Ondřej Novotný. "Spousta lidí na jeho jméno stále slyší. Jel s námi na první turnaj, poznali jsme se trochu víc, navštívil další turnaj a pak jsme si řekli proč ne, mohl by to být zajímavý projekt."

"Myslím si, že i když to zvenčí může vypadat trochu riskantně, je potřeba vědět, že Martin Fenin je sportovec tělem i duší,"doplnil Pavol Neruda na tiskové konferenci po turnaji. "V tuto chvíli jsme velmi blízko k tomu, abychom oznámili jedno velké jméno, které bude Martinovým soupeřem. Jedná se také o sportovce, a pokud to klapne… bude to šílenost!

"Projekt Poslední gól Martina Fenina by měl popraskat nějaké další bubliny, zejména tu fotbalovou. Věřím, že nejen u našich západních sousedů, ale i v Čechách to bude lidi zajímat. V Německu je fotbal vším, a když nás začnou sledovat lidi kolem fotbalu, je to přesně to, co potřebujeme,"odhaluje své záměry s projektem promotér Novotný.

"Moc děkuji za tuhle příležitost. Dlouho mi trvalo smířit se s tím, že už nebudu hrát na nejvyšší úrovni," řekl budoucí zápasník Oktagonu. "Ale jak se říká: Nikdy neříkej nikdy a v každém z nás je bojovník. Tenhle slogan Oktagonu je moc hezký a Ondra mi dal šanci být znovu profesionálním sportovcem a můžu si tak naposledy zažít ten adrenalin a atmosféru vyprodané haly.


O Oktagonu
Oktagon MMA
je československá organizace pořádající turnaje ve smíšených bojových uměních (MMA) na území České republiky, Slovenska a Německa. Jejími zakladateli a majiteli jsou Ondřej Novotný a Pavol Neruda. První turnaj organizace uspořádala 10. prosince 2016 v Praze. V současnosti organizace uspořádala za 5 let více než 30 turnajů. Organizace připravuje každoročně také sportovní reality show ze světa bojových sportů Oktagon Výzva.

Zdroj textu a fotografie: ČTK PROTEXT