Mikrogranty podpoří kulturní projekty ve čtyřech vlnách

Rada města Plzně schválila vyhlášení Průběžného dotačního programu Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2022 (dále jen Mikrogranty).

Celkově program počítá s rozdělením částky 500 tisíc korun z rozpočtu Odboru kultury Magistrátu města Plzně. Žádosti je možné podávat od 4. dubna 2022, termíny uzávěrek jsou 11. dubna, 23. května, 31. srpna a 19. září 2022, a to do vyčerpání alokovaných finančních prostředků.
„Podpora kulturních projektů prostřednictvím dotačních systémů je již 25 let nástrojem podpory kulturní nabídky ve městě Plzni. Jedná se nejčastěji o podporu širokého spektra kulturních aktivit zejména neziskových organizací. Průběžný dotační program Mikrogranty podporuje projekty vzniklé v průběhu daného roku v oblasti kultury již od roku 2013,“ řekla Eliška Bartáková, náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Minimální výše požadované i poskytnuté dotace činí pět tisíc korun, maximální výše je stanovena na 30 tisíc korun (včetně). Žádost o dotaci musí být podána před konáním daného projektu.

Dotační program je určen na podporu kulturních a uměleckých projektů realizovaných na území statutárního města Plzně a v blízkém okolí, které během roku oživí kulturní dění, a to zejména prostřednictvím aktivit v následujících oblastech: hudba, tanec, divadlo, výtvarné umění, design, literatura, podpora kulturních a lidových tradic, site specific art aj. Projekt musí směřovat k veřejné prezentaci.

Dotačníprogram bude zveřejněn na webu www.plzen.eu/urad/granty-a-dotace.