Na rizika internetu upozorní zájemce nové webové stránky

Malí i velcí uživatelé internetu mohou od září zavítat na nové internetové stránky, které seznamují zájemce s možným nebezpečím ve virtuálním prostoru.

Stránky vytvořil specialista na kybernetické prostředí a předseda spolku "you connected" Roman Kohout. Spolek se věnuje vzdělávacím aktivitám zaměřeným na bezpečné chování v online prostoru.

„Tyto nové webové stránky popisují rizika a kybernetické hrozby ve virtuálním prostředí. Jejich hlavním cílem je naučit děti a dospělé bezpečnému užívání internetu a dalších moderních technologií. Stránky poradí, co dělat v případě ohrožení a jak situaci řešit. Vše s cílem minimalizovat negativní následky neuváženého chování v online prostředí,“ řekl Roman Kohout a dodal, že spolek vznikl z důvodu chybějících vzdělávacích aktivit pro veřejnost na toto téma v Karlovarském kraji. 

Stránky by měly sloužit především pro děti a mládež, dále pro jejich rodiče nebo též pěstouny a seniory. Informace o tom, jak ochránit děti na internetu, mohou využít i pedagogové, psychologové či specialisté z oblasti prevence a sociálně právní ochrany dětí a odborníci z řad městské policie a Policie ČR. Partnerem stránek je Krajská knihovna Karlovy Vary.

Na stránkách zde je uvedena nabídka vzdělávacích akcí pro veřejnost. Na podzim 2017 budou realizovány např. kurzy pro rodiče, které budou probíhat v knihovnách v Ostrově, Chodově a Sokolově a jsou pro účastníky zdarma. Realizaci těchto kurzů finančně podpořil Karlovarský kraj, na vznik stránek pak přispělo město Karlovy Vary.   


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje