Návštěvníky plzeňského festivalu Náplavka k světu osvěží piva z pivovaru Proud

Multižánrový festival Náplavka k světu opět oživil jeden z říčních břehů v centru Plzně a už podruhé je u toho experimentální pivovar Proud. Dějištěm oblíbené akce je tentokrát soutok Mže s Radbuzou.

Tedy místo, kde je  pivovar Proud, který sídlí přes řeku v areálu Plzeňského Prazdroje, prakticky doma. Pivo z Proudu bude na čepu po celou dobu festivalu – od 27. května do 18. června.

„Náš pivovar se zabydlel ve více než stoleté budově původní elektrárny plzeňského pivovaru na soutoku řek Mže a Radbuzy, a právě energie elektrického proudu a síla proudu řeky daly pivovaru název Proud. Inspirace osobitým místem je patrná také v názvech našich piv Soutock a TheMže, která spolu s dalšími speciály z Proudu můžete na festivalu Náplavka k světu ochutnat,“ zve Michal Škoda, ředitel pivovaru Proud.
Festivalový program je nabitý událostmi, takže osvěžení výtečnými pivy z Proudu či další občerstvení návštěvníkům určitě přijde vhod. Připraveny jsou tančírny, workshopy nového cirkusu, letní promítání, lekce jógy pod širým nebem, koncerty oblíbených kapel a mnoho dalšího. Na náplavce na soutoku Mže a Radbuzy můžete nejen absolvovat některou z kulturních aktivit, ale také si kdykoliv posedět, poležet, svézt se na lodičce a strávit příjemné chvíle s Proudem.

O pivovaru Proud
Experimentální pivovar Proud, který sídlí v bývalé elektrárně v areálu Plzeňského Prazdroje, uvařil první várku 29. 9. 2020. Ve stálé nabídce pivovaru Proud je nyní TheMže – English Pale Ale 10, Ventill – ležák 11, Soutock – žitná IPA 13, Cotel – Stout 14 a nealkoholické pivo Proovan. Pivovar připravuje různé sezónní speciály, ve spolupráci s dalšími zajímavými partnery experimentuje v rámci limitovaných edic nebo řady barrel-aged, tedy piv stařených v dubových sudech po whisky či víně. Mnohá z těchto piv si již získala nejen četné fanoušky, ale také uznání odborných porot na českých i mezinárodních pivních soutěžích. Pivovar počítá s roční produkcí v řádu několika tisíc hektolitrů piv v sudech a skleněných lahvích. 
Piva z pivovaru Proud jsou v prodeji ve vlastním e-shopu a také na Rohlík.cz, v některých pivotékách i ochutnávkových pivnicích (např. Pivotéka v Pivovarském muzeu v Plzni,  Pult, Pivstro, karlínská pivotéka sedm° či ostravský Dock), ve vybraných prodejnách Makro a Albert v Plzni a Praze nebo na pivních festivalech. Aktuální informace najdete vždy na webu pivovaru v sekci Kam na pivo. Pivovar nabízí také komentované prohlídky s ochutnávkou, které jsou doslova nabité energií.

Doporučení redakce: Vykoupejte se ve Zlaté krávě v pivních lázních!