Nejlepší podnikatele Vysočiny vyhlásí v Humpolci

Ve středu 12. října vyhlásí v Humpolci deset nejúspěšnějších firem a deset nejúspěšnějších živnostníků Vysočiny v soutěžích Vodafone Firma roku 2016 a Česká spořitelna Živnostník roku 2016. Odborná porota vybere vítěze ze 518 firem a živnostníků z nejrůznějších oborů. V rámci celé České republiky zaznamenaly podnikatelské soutěže velký úspěch. Přihlásilo se opět více než 6 700 firem a podnikatelů.

Nejlepší firmou na Vysočině se loni stala společnost DVOŘÁK-svahové sekačky vyrábějící ty nejmodernější a patentované dálkově řízené sekačky. Nejlepší živnostnicí regionu se stala Valerie Pelikánová, která se zabývá výrobou bylinných a ovocných čajů.

Vítězové krajského kola postupují do celorepublikového finále, které se koná 7. prosince v Praze na Žofíně a bude jej živě přenášet Česká televize. V rámci finálového večera bude oceněn také celorepublikový vítěz kategorie Vodafone Odpovědná Firma roku. V této kategorii jsou oceňovány firmy, které podporují společensky odpovědné aktivity a zohledňují dopady svého podnikání na životní prostředí. 

V letošním ročníku čeká účastníky nová kategorie Česká spořitelna Startup roku má za cíl podporu nových a zajímavých podnikatelských nápadů. Soutěžící společnosti by se měly vyznačovat svojí inovativností, růstem, kladným vlivem na společnost, či na sektor, ve kterém operují. Nejlepší startupy vyhodnotí porota složená z top investorů, zástupců velkých korporací a akcelerátorů z České republiky i zahraničí.

Součástí soutěží je také anketa Absurdita roku, která upozorňuje na nesmyslná byrokratická nařízení, která podnikatelům komplikují. Právě díky této anketě bylo v minulosti odstraněno již několik nesmyslných pravidel. A která z absurdit „zvítězila“ v anketě letos si můžete přečíst zde.

Slavnostní vyhlášení regionálních vítězů se koná v hotelu Fabrika v Humpolci od 17.00.