Nová dohoda narovná vztahy mezi Karlovarským krajem a Nemos Sokolov

Krajský radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš a jednatelé Nemos Sokolov Barbora Vaculíková a Václav Jirků slavnostně podepsali společnou dohodu o úplném a konsolidovaném znění smluv uzavřených v souvislosti s provozováním Nemocnice Sokolov a o upřesnění některých práv a povinností z nich vyplývajících.

Dosavadní smluvní dokumentace byla nepřehledná a její výklad byl značně komplikovaný.

„Podařilo se nám po více jak ročním úsilí uzavřít jednu dohodu na místo původních tří smluv, které byly v mnoha ohledech ve vzájemném rozporu a u některých i chyběly přílohy. Veškerá práva a povinnosti smluvních stran jsou tak upraveny v jednom dokumentu. Máme tam jasně stanoveno, že kraj musí dát písemný souhlas k jakýmkoliv investicím v nemocnici, je tam zapracovaný zákaz přetahování klíčových zdravotnických pracovníků a nově byly doplněny i smluvní pokuty, které tam doposud chyběly,“ uvedl krajský radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš.

Součástí dohody je i plnění informační povinnosti, díky níž bude mít Karlovarský kraj jasný přehled o stavu zdravotnického zařízení, jeho majetku, koncepci a léčebném plánu.

„V rámci dohody byl rovněž upřesněn postup v případě ukončení smluvního vztahu, včetně stanovení jasných termínů, kdy má dojít k předání veškerých náležitostí. Nemusíme například odkupovat majetek, který bychom nepotřebovali, nebo se nám zdála příliš vysoká pořizovací cena,“ doplnil Jan Bureš.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje