Očkování dětí od 12 do 15 let? Registrace začne o půlnoci na 1. července 2021

Od půlnoci ze středy 30. června na čtvrtek 1. července 2021 startuje registrace dětí od 12 do 15 let na očkování proti COVID-19. Registrace bude možná prostřednictvím centrálního rezervačního systému.

V Karlovarském kraji bude možné se registrovat do nemocnic v Karlových Varech (suterén pavilonu B, Centrum cestovní medicíny) a v Chebu (přízemí pavilonu A, pediatrická ambulance), kde je garantována přítomnost pediatra, totéž platí pro očkovací centrum v sokolovském klášteře, jež zastřešuje Nemocnice Sokolov.

Na očkování do karlovarské a chebské nemocnice budou moci rodiče s dětmi přijít tři dny v týdnu, v sokolovském očkovacím centru pro ně bude vyhrazen jeden den. Termíny a časy budou vždy k dispozici v centrálním rezervačním systému: https://registrace.mzcr.cz/

„Podle pravidel Ministerstva zdravotnictví musí dítě na očkování doprovodit zákonný zástupce, který také na místě udělí informovaný souhlas s výkonem. K vakcinaci nezletilých v uvedeném věku lze v současné době použít výhradně očkovací látku Comirnaty od výrobce Pfizer/BioNTech,“ upřesnila MUDr. Dagmar Uhlíková, lékařská ředitelka Karlovarské krajské nemocnice a krajská koordinátorka očkování.

Od pátku 25. června 2021 se také na očkování mohou registrovat lidé, kteří onemocněli COVID-19 a dosud pro ně platila 90denní lhůta, kdy po nemoci vakcinaci absolvovat nemohli. Lhůtu zrušilo ministerstvo zdravotnictví s tím, že nyní se lidé mohou registrovat hned po uplynutí dvoutýdenní izolace.

„Věřím, že té možnosti většina lidí, kteří prodělali COVID-19, využije a nebude očkování odkládat. Zvlášť v okamžiku, kdy sledujeme, že jsou nové mutace koronaviru nakažlivější a šíří se rychleji. Očkování navíc nám všem podstatně usnadňuje dostupnost kultury, sportu a dalších aktivit,“ dodal hejtman Petr Kulhánek.

Veškeré informace o vakcíně Comirnaty výrobce Pfizer/BioNTech, jež bude využita k očkování dětí ve věku 12 – 15 let, najdete na stránkách zde.