Oprava mostů ztíží dopravu: Lidé volají po změně objížďky

Ústí nad Labem se připravuje na uzavírku dvou klíčových mostů, což způsobuje dopravní omezení a neklid mezi obyvateli sousedních obcí. Místní obyvatelé požadují po silničářích změnu plánů objížďky přes malé vesnice.

Ústí nad Labem se chystá na uzavírku dvou klíčových mostů: Silničního Benešova přes Labe a železničního na hlavním tahu do Děčína. Toto rozhodnutí způsobuje dopravní omezení a neklid mezi obyvateli sousedních obcí. Jelikož alternativní trasa objíždky povede přes malé vesnice, místní obyvatelé požadují po silničářích, aby změnili plány.

Opravy začínají hned u kruhového objezdu pod zámečkem Větruše, kde už nyní dochází ke vzniku kolon. Další oprava Benešova mostu je naplánována na půlku roku, společně s rekonstrukcí mostu v Mojžíři.

V důsledku uzavírek budou muset nákladní auta jezdit přes obce Jílové a Libouchec, kde místní již delší dobu protestují proti nadměrné kamionové dopravě. Denně tudy projíždí až 400 nákladních aut, což způsobuje otřesy, díky nimž praskají domy v těchto lokalitách.

Starostka Jílového, Kateřina Sýkorová (SNK), vyjádřila obavy z možného poškození tamního mostu v Jílovém, který leží poblíž zatáčky a Děčína. S odvoláním na hustou dopravu se starostka obává vzniku několikakilometrových zácp, které by značně ztížily situaci nejen pro řidiče, ale i pro chodce, kteří se již nyní bojí přecházet přes přechody.

Problém rekonstrukcí mostů v Ústí nad Labem a jejich dopad na obyvatele okolních vesnic tak nadále zůstává velkým regionálním tématem. Občané doufají, že silničáři najdou jiné řešení objížďky, které bude přijatelnější pro všechny zúčastněné strany.