Oprava tramvajové tratě na Malé straně jde do druhé etapy

Pokud bydlíte poblíž, určitě se vás týká oprava tramvajové tratě na Malé straně v úseku Klárov – Újezd. Již proběhla první etapa oprav, která skončila 16. února opravami v Letenské ulici. Nyní vstupují opravy do druhé etapy a určitě vás bude zajímat, jaké dopravní omezení je s nimi spojeno.

Co nás čeká v 2. etapě oprav tramvajové tratě?

Opravy jsou samozřejmě většinou spojeny s uzavírkami některých ulic, čemuž se nevyhneme ani v 2. etapě oprav, která probíhá od čtvrtku 16. února do soboty 4. března. Tehdy projde opravou tramvajová trať v Karmelitské ulici, která je uzavřena v obou směrech pro veškerou dopravu. Na to bude samozřejmě upozorňovat dopravní značení v Praze a dobrou zprávou je, že aktuálně je již průjezdná Letenská ulice, kde probíhaly opravy v rámci 1. etapy. S opravami je samozřejmě spojena také výluka tramvajových tratí, což zajímá nepochybně cestující MHD. Tramvaje tak musí jezdit po nových trasách, což se týká těchto tramvajových linek: 

  • Linky č. 12, 15, 20, 22, 23 a 97

  • Historická linka č. 42 

Výluka tramvajových tratí bude samozřejmě pokryta autobusovou dopravou, aby byla zajištěna přeprava osob s co nejmenším omezením oproti běžnému stavu. Po ukončení 2. etapy 4. března, bude následovat 3. etapa, která už je poslední.

V rámci 3. etapy, která je plánována od soboty 4. března do pátku 31. března, budou probíhat práce na opravě tramvajové tratě na Újezdě, s čímž souvisí, že ulice Újezd bude uzavřena v obou směrech.

Opravy na vytíženém úseku jsou nutné

Každé dopravní omezení je samozřejmě velmi nepříjemné především pro obyvatele v dané lokalitě. Důvodem oprav je zde však vysoké vytížení úseku Klárov – Újezd, který už vyžaduje nutnou výměnu kolejnic. Tento úsek je vystaven opravdu velké zátěži, protože jen v jednom směru zde projede asi 600 spojů za jediný den.

Zdroj: inzerent, komerční sdělení