Ostrov: Nemocnice získala dvě prvenství v hlasování Nemocnice ČR 2020

Nemocnice Ostrov se umístila v letošním hlasování celostátní ankety Nemocnice ČR 2020 ve dvou kategoriích v kraji na prvním místě. Ostrovská nemocnice obhájila, mimo jiné, své dlouholeté prvenství v kategorii Bezpečnost a spokojenost hospitalizovaných pacientů.  

V celostátním hodnotícím projektu Nemocnice ČR 2020 pořádaném Health Care Institute jsou nemocnice hodnoceny v čtyřech klíčových oblastech. Bezpečnost a spokojenost hospitalizovaných pacientů, ambulantních pacientů, zaměstnanců a také v oblasti finančního zdraví nemocnic. Samotné hlasování probíhá v průběhu několika měsíců – od 1. února do 31.srpna.  

„Výsledky hlasování nás potěšily, a to především v této nelehké době. Je to ocenění především pro naše zaměstnance, kteří se našim pacientům věnují, a za to jim děkuji,“ uvedl ředitel nemocnice František Werner. 

Na první příčku vynesli ostrovskou nemocnici nejen hospitalizovaní pacienti, ale i pacienti v ambulancích, kde se hodnotí klíčové otázky jako například: zda měl pacient dostatek soukromí při ošetření či zda byl spokojený s předáváním informací od lékaře a sestry. V roce 2020 hlasovalo v této kategorii 29 339 ambulantních pacientů nemocnic. Z toho 98 % respondentů hlasovalo pomocí tištěného dotazníku a 2 % přes webové stránky.

V celorepublikovém hodnocení v oblasti délky péče věnované pacientům v ambulanci obsadila Nemocnice Ostrov druhou příčku. Druhé místo získala také za nejútulnější čekárny v ambulancích.


Zdroj: Markéta Singerová, tisková mluvčí Nemocnice Ostrov