Páteční aukce na golfu v Dýšiné pomůže Hospicu sv. Lazara

Hospic svatého Lazara v Plzni uspořádá na začátku letošního adventu svou první benefiční aukci uměleckých děl. Ve spolupráci s Galerií Klatovy/Klenová vznikla pozoruhodná kolekce uměleckých děl.

Tu hostí zámek Klenová. Vernisáž proběhla za účasti biskupa plzeňské diecéze pana Holuba a výstavu si prohlédlo několik desítek návštěvníků.

Samotná aukce uměleckých děl se uskuteční 1. prosince od 19 hodin v golfovém klubu v Dýšině. Nad jejím konáním převzal patronát Greensgate Golf Club. Na společenském večeru je očekávána účast hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda, poslance Evropského parlamentu Zdechovského, kandidáta na prezidenta Fischera a dalších milých hostů.

Osmdesát pět uměleckých děl na podporu činnosti hospice darovalo osmdesát současných českých a slovenských umělců. Na aukčním webu: aukce.hsl.cz je možnost si všechna díla prohlédnout. Dražit na aukci je možno osobně, nebo v zastoupení z plné moci. Formulář plné moci je na webu také ke stažení. Na aukčním večeru nebude vybíráno žádné vstupné ani jiné poplatky.