Plzeň plánuje stavbu nové tribuny na atletickém stadionu

Město Plzeň připravilo projekt na novou tribunu na Atletickém stadionu ve Vejprnické ulici ve Skvrňanech. Sportovci by tak získali nové šatny nebo cvičební sál, zároveň se rozšíří také prostor pro diváky.

Na střeše objektu se počítá se třemi tréninkovými běžeckými drahami. Stavba by měla vyjít na zhruba 150 milionů korun bez DPH, způsob financování bude město ještě řešit.

„Atletický klub AK Škoda Plzeň je velmi úspěšný a jako město ho dlouhodobě podporujeme. V současné době však jeho sportovci narážejí na nedostatečné kapacity šaten a tréninkových ploch. Díky nové východní tribuně tak vznikne nejen prostor pro diváky, ale i moderní zázemí pro sportovce,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Klubové šatny se sociálním zařízením a šatny pro hosty jsou navrženy v prvním patře, počítá se rovněž s cvičebním sálem a testovací místností, kterou využijí sportovci k zátěžovým testům. „Druhé patro s tartanovým povrchem by posloužilo sportovcům jako tréninková plocha, během závodů návštěvníkům jako stání. Střecha dostane travnatý povrch, uprostřed kterého vybudujeme tři běžecké tartanové dráhy k tréninku do vrchu,“ popsal Tomáš Morávek, radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy.

Výstavba objektu tribuny je plánována na východní straně atletického areálu. Projekt mj. počítá s 29 parkovacími místy.


Štítky: atletikaregion24