Plzeň podpoří bývalé olympioniky i provoz bazénu SK Radbuza

Město Plzeň poskytne individuální dotace na provoz v roce 2021 Nadačnímu fondu západočeských olympioniků i na provoz bazénu Sportovního klubu Radbuza v Kozinově ulici.

Olympionici obdrží 150 tisíc korun, SK Radbuza dva miliony korun. Peníze půjdou z rozpočtu Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně. Rozdělení finančních prostředků musí ještě schválit zastupitelé.

„Dlouhodobě podporujeme Nadační fond západočeských olympioniků, který poskytuje podporu sportovcům, kteří se zúčastnili Olympijských her i jiných světových soutěží jako reprezentanti a dostali se do tíživé životní situace. V letošním roce byla částka zvýšena kvůli přijetí nových členů do nadačního fondu. Navržená částka dotace 150 tisíc korun je proto oproti roku 2020 o 50 tisíc korun vyšší,“ uvedl první náměstek primátora Roman Zarzycký, jenž má sport ve své gesci.

„V rámci strategického významu pro město Plzeň podporuje město i provoz plaveckého bazénu Sportovního klubu Radbuza v Kozinově ulici. Částka navržená na kofinancování provozních nákladů v letošním roce představuje dva miliony korun,“ doplnil vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Přemysl Švarc.
Dodal, že všechny subjekty podaly žádost o finanční podporu v souladu se Zásadami o poskytování dotací z rozpočtu města Plzně a tyto žádosti byly předloženy k posouzení Komisi pro sport a mládež Rady města Plzně. Komise doporučila udělení dotace žadatelům Nadační fond západočeských olympioniků a Sportovní klub Radbuza Plzeň, z. s. v navrhovaných částkách.