Plzeň podpoří umělecké a kulturní projekty

Město Plzeň poskytne dotace v celkové výši přes 2,7 milionu korun v rámci Jednoletého dotačního programu na podporu uměleckých a kulturních projektů na rok 2021.

Tuto částku rozdělí 49 žadatelům. Přidělení dotací jednotlivým subjektům schválili na doporučení Rady města Plzně zastupitelé.

„Tento dotační program vyhlásil Odbor kultury Magistrátu města Plzně v souladu s Programem rozvoje kultury města Plzně na období 2020–2030. V rozpočtu města Plzně na rok 2021 pro něj bylo vyčleněno 2, 85 milionu korun. Dotaci na tři projekty, což bylo v její kompetenci, již schválila Rada města Plzně, zastupitelům pak doporučila schválit poskytnutí dotace dalším 49 žadatelům v celkové výši 2,752 milionu korun,“ uvedla Eliška Bartáková, náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Město podpoří například Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež Juniorfest 199 tisíci korunami, společnost ArtProm s projektem Inspiral Garden 149 tisíci korunami. Na konání Pilsen Busking Festu obdrží organizátoři 200 tisíc korun, na uskutečnění Bohemia JazzFest pak půjde podpora 124 tisíc korun. Stejnou částkou, tedy 124 tisíci korunami, přispěje město Nadaci Radoslava a Elaine Sutnarových na organizaci Národní ceny za studentský design 2021.