Plzeň pokračuje v rozvoji Prokopávky. Buduje čtyři beachvolejbalová hřiště

Od loňského roku mohou Plzeňané využívat opravený Sportovní areál Prokopávka v plzeňském Bolevci. Rekonstrukce celého sportoviště za více než 200 milionů korun bez DPH začala v září 2019.

Občanům poskytuje komplexní nabídku aktivit pro sportovní kluby i veřejnost. Nově město areál ještě rozšíří, vybuduje čtyři beachvolejbalová hřiště. Odbor správy infrastruktury předal zhotoviteli v polovině května staveniště, hotovo má být začátkem příštího roku. Výstavbu beachvolejbalových hřišť realizuje společnost SPORTOVNÍ PODLAHY ZLÍN, s. r. o.

„V loňském červenci jsme slavnostně otevřeli celý zrekonstruovaný areál, v němž jsou sportovní hala, malá tělocvična a ubytovací zařízení s restaurací. Ve vnějších prostorách prošlo revitalizací fotbalové hřiště s umělým travním povrchem, město vybudovalo zcela novou in-line dráhu, parkoviště i rampu pro pěší a vozíčkáře. Občané Lochotína a Bolevce díky tomu mají širokou škálu sportovního vyžití, které mohou spojit s procházkou do oblasti blízkých Boleveckých rybníků. Jsem rád, že komplex ještě rozšíříme, věřím, že tím uděláme plážovým volejbalistům radost,“ řekl primátor města Plzně Pavel Šindelář.

„Náklady na výstavbu beachvolejbalových hřišť v areálu Prokopávky jsou 20,7 milionu korun bez DPH. Čtyři hřiště včetně pneumatické haly s dvouplášťovým systémem budou mít rozměry 46 x 31 x 11 metrů. Pro osvětlení hřišť bude použito šesti osvětlovacích stožárů. K pneumatické hale přistavíme budovu technického zázemí včetně venkovních sprch,“ uvedl Roman Zarzycký, první náměstek primátora, do jehož gesce patří oblast sportu. „Plzeň dlouhodobě podporuje sport a jeho infrastrukturu a kompletní revitalizace areálu Prokopávka je další možností, jak sportovcům nabídnout moderní, funkční a plnohodnotné sportoviště s odpovídajícím zázemím,“ dodal.

Napojení objektu na dopravní infrastrukturu se nezmění. Pro příjezd do areálu bude využita hlavní vjezdová brána z ulice K Prokopávce a dále v areálu bude k dispozici využita stávající asfaltová komunikace. Pro bezbariérový přístup slouží ocelová rampa v délce 122 metrů.

Do budoucna chce město do sportovního areálu i nadále investovat a rozšiřovat ho. V nejbližší době plánuje zahájit také stavbu dětského hřiště.

Sportovní areál Prokopávka provozuje od roku 2016 TJ Lokomotiva Plzeň, město s klubem uzavřelo nájemní smlouvu do konce roku 2033.