Plzeň získá dotaci na vybavení vědeckotechnického parku TechTower

Město Plzeň získá dotaci ve výši 14 milionů korun na pořízení vybavení pro vědeckotechnický park TechTower. Peníze získá z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, Služby infrastruktury.

„Projekt TechTower má za cíl především udržet zajímavé a inovativní, technologické a byznysové projekty i startupy v regionu. Rekonstrukce začala v loňském roce. Přestavbou prochází dva objekty – Ležácké sklepy s dvaatřicetimetrovou vodárenskou věží a bývalá správní vila. Vodárenská věž, která dala celému projektu jméno, zůstane zachována a bude v ní k vidění expozice o historii areálu,“ uvedl k projektu, jehož kolaudace je plánována na podzim 2022, primátor města Plzně Martin Baxa.

Za částku 28 milionů korun pořídí Plzeň základní potřebné vybavení vybraných kanceláří a poloprovozních prostor i vybavení společných prostor. Není opomenuto také pořízení recepce či dovybavení zasedacích místností a multifunkčního sálu audiovizuální technikou. Financován bude také rezervační systém zasedacích místností a závorový systém areálu.

Maximální výše dotace z fondů EU ve výši 14 milionů korun poskytnutá ministerstvem průmyslu a obchodu v rámci operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost pomůže financovat 50 procent nákladů z celkových 28 milionů korun. Tím bude umožněno inovačním firmám využít zázemí jak kanceláří, tak sdílených prostor či coworkingu.