Plzeňské léto je na pivě: dejte si českou klasiku nebo netradiční dezert a vyhrajte

Plzeňská gastroscéna se v posledních letech hodně zvedla a milovníkům gastronomie a dobrého jídla nabízí spoustu možností.

Tohle léto menu plzeňských podniků navíc v rámci letní destinační kampaně obohatí několik originálních specialit ozvláštněných pivem. Přijměte výzvu "Léto na pivě – Dejte Plzeň s chutí!" a vyhrajte, lákají plzeňské podniky společně s městskou organizací Plzeň-TURISMUS.

Západočeská metropole vždy byla proslulá svou pohostinností. Výlety za dobrým jídlem jsou stále oblíbenější, a tak se gastronomie logicky stala jedním z témat letní destinační kampaně lákající do Plzně, hlavního města piva. Součástí kampaně Dejte Plzeň! je také výzva, která letní nabídku plzeňských podniků rozšířila o originální speciality. K dobře vychlazené plzni zkrátka patří něco dobrého na zub. V Plzni si na své ale přijdou i ti, co místo zlatavého moku raději sáhnou po vínu, kávě, limonádě nebo třeba dezertu. A právě netradiční dezert - Šlehaný tvaroh s vanilkou a třešně v černém pivě - je jedním z chodů, který je možné si během Léta na pivě v Plzni dát.

V červnu organizace Plzeň-TURISMUS oslovila místní restauratéry a kavárníky. Výsledkem je jedenáct originálních položek na jedenácti menu plzeňských podniků, které je možné ochutnat (a vyhrát) až do konce srpna:

Restaurace Plzeňka: Grilovaný hermelín glazovaný plzeňským pivem s perníkovou krustou

Šenk a restaurace Lékárna: Syrečkový tatarák na topince se sladovým karamelem

Restaurace Kozlovna Doubravka: Fish and chips v pivním těstíčku

Restaurace Sokolovna Bolevec: Bramborové knedlíky plněné trhanou pivní kachnou, s červeným zelím s pivní cibuládou

Švejk Restaurant U Pětatřicátníků: Hovězí guláš feldkuráta Otto Katze

Srdcovka Corso: Hovězí guláš s černým pivem

Restaurace 12°: Tvarůžky & Chorizo, smažené v pivním těstíčku

Šenk Na Parkánu: Kančí steak s bramboro-celerovým pyré a pivní omáčkou

Terraza: Vepřová žebra v pivní marinádě

U Salzmannů: Šlehaný tvaroh s vanilkou a třešně v černém pivě

Martinská Osteria: Lilac Beer, pivní koktejl složený z domácího šeříkového sirupu, vymačkané šťávy z limetek a plzeňského piva

Výzva Léto na pivě – Dejte Plzeň s chutí! je spojená se soutěží. Plzeňští restauratéři a organizace Plzeň-TURISMUS tímto vzývá výletníky, turisty i místní, aby během července a srpna zašli do zapojených podniků, dali si „specialitu na pivě“, vyfotili se u degustace a sdíleli na svém Facebooku nebo Instagramu fotku, jak si vychutnávají svou pivní delikatesu s hashtagem #dejteplzen, označením podniku a @VisitPlzeň. Zapojí se tak do soutěže o ceny. Každý týden bude nejoriginálnější příspěvek odměněný dárkem v podobě volných vstupenek do různých turistických cílů a dárky s plzeňskou tematikou!

„Pokud se bude chtít některý z dalších plzeňských podniků do výzvy dodatečně zapojit, je to stále možné,“ dodala Anna Gaierová z organizace Plzeň-TURISMUS, která výzvu koordinuje a komunikuje se zapojenými podniky. Kontakt: gaierovaa@plzen.eu. Více informací, detailnější popis servírovaných specialit a kompletní pravidla soutěže najdete na https://www.visitplzen.eu/letonapive/.