Podnikavá mládež ve městě Bruntál

Město Bruntál v srpnu letošního roku zahájilo realizaci nového zahraničního projektu s názvem „Podnikavá mládež“. Vedoucí partner, kterým je Město Bruntál, navazuje tímto projektem na další aktivity podporující podnikání a podnikavost ve městě. Spolu se svým islandským projektovým partnerem, organizací NORTH Consulting, se budou při realizaci zaměřovat na hlavní téma, kterým je mládež a podnikání.

Islandský partner se specializuje na podporu potenciálu a rozvoj zaměstnanců veřejného a soukromého sektoru. Spolupracuje zejména se subjekty zapojenými do vzdělávacích a podnikatelských činností. Jejich experti také spolupracují s obcemi při tvorbě a implementaci vzdělávací politiky, plánování vzdělávacích aktivit a při školení pedagogů. Vzhledem k bohatým zkušenostem partnerské organizace tak projektové partnerství nabízí novou příležitost pro výměnu a přenos zahraničních zkušeností.


V rámci projektu se uskuteční vzájemné pracovní stáže zaměstnanců obou partnerů, kteří si tak posílí své odborné kapacity a budou moci integrovat nové pedagogické, nebo vzdělávací aktivity zaměřené na podporu kreativity či zlepšení podnikatelských kompetencí žáků bruntálských základních škol.


Projekt, který potrvá 13 měsíců, rovněž pomůže posílit dvoustranné vztahy mezi projektovými partnery a zvýší povědomí o grantech EHP (projekt je financován z Fondů EHP 2014-2021), které podporují spolupráci s Norskem, Islandem a Lichtenštejnskem.


TZ: město Bruntál