Pomezí: Mobilní odběrové místo se znovu otevře v sobotu

Karlovarský kraj ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem opět otevře mobilní odběrové místo v Pomezí nad Ohří. Hasiči zajistí jeho provoz v sobotu 30. 1. a v neděli 31. 1. 2021 od 10:00 do 15:00 hodin. V pondělí 1. 2. bude přeshraničním pracovníkům sloužit od 4:00 do 14:00 hodin.

Drive-in mobilní odběrové místo najdou zájemci o antigenní testování opět v prostoru bývalé celnice na odstavném parkovišti za čerpací stanicí ARMEX Oil v Pomezí nad 0hří (směrem od Karlových Varů je třeba v místě sjet u čerpací stanice MOL, dále směr Truckpark k odběrovému místu). Přijíždějící u prvního stanu vyřídí nezbytnou administrativu, u druhého stanu absolvují antigenní testování. Poté na parkovací ploše počkají na výsledek. Podle informací Ministerstva zdravotnictví ČR se mohou lidé, kteří jsou účastni veřejného zdravotního pojištění v ČR, nechat otestovat opakovaně, ale nejvýše 1× za 5 dní.

Pro přeshraniční pracovníky stále platí, že musí při cestě do Bavorska předkládat každé dva dny nový negativní test ne starší 48 hodin. Ti, kteří míří do Saska, musí mít dva testy týdně.

Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje