Pracovní oděv není jenom oblečení – co vše k němu náleží?

Pracovní oděv poskytuje zaměstnavatel. V některých oborech k tomu má přímou povinnost, existují ale také pracovní pozice, ve kterých zaměstnavatel nemusí nabízet pracovní oblečení (obvykle se jedná o kancelářské práce, učitelky, manažery apod.).

Pokud zaměstnavatel nabízí pracovní oblečení, dělá tak bezúplatně (zaměstnanci za něj neplatí). Čím kvalitnější bude pracovní oblečení, tím menší bude potřeba jeho častého obměňování – proto je důležité zaměřit se výběr pracovních oděvů.

Součásti pracovního oblečení

Když se řekne pracovní oblečení, většina lidí si představí mikiny, trička popřípadě také pracovní bundy. Do této kategorie ale spadají všechny součásti, které chrání před špínou a povětrnostními vlivy. Může jít tedy i o pláště odolné proti větru a dešti (nejčastěji vyrobené z gumy). Mezi pracovní oděvy řadíme také montérky, vesty, kombinézy, rukavice, helmy, brýle, pláštěnky atd.

Ochranné pomůcky

Při vykonávání určitých druhů práce, kde by mohlo dojít k poranění (nošení těžkých břemen, práce s chemikáliemi, práce v horkém prostředí, riziko uklouznutí apod.), zaměstnanci dostávají také speciální ochranné pomůcky. Do této kategorie spadají již zmíněné ochranné brýle, rukavice, helmy nebo respirátory, ale také sluchátka na ochranu sluchu při práci v hlučném prostředí, či různé jednorázové pomůcky.

Pohodlí a správná velikost

Aby bylo zajištěno, že pracovní oděv a ochranné pomůcky splní svou povinnost, musí být poskytovány v odpovídající velikosti. Příliš velké pracovní rukavice neumožní pohodlnou manipulaci s nástroji nebo materiálem, a může tak dojít nejen k poškození zdraví pracovníka, ale také pracovních pomůcek, strojů, materiálu apod. Proto je zapotřebí objednávat pracovní pomůcky v několika velikostech, nejen těch univerzálních. Bohužel v mnohých společnostech se jedná o běžnou praxi, že se objednávají pracovní pomůcky univerzálních velikostí.

Zdroj obrázku: ArtmannWitte / Shutterstock.com