Praha 2 již třetí rok podporuje Giving Tuesday

Městská část Praha 2 se letos potřetí připojuje ke světovému svátku dárcovství, známému jako Giving Tuesday.

Světový den štědrosti a dobrých skutků se slaví vždy první úterý následující po Dni díkůvzdání a účastní se ho tisíce osob, firem a organizací zcelého světa.

Charitativní sbírku zahájila starostka Prahy 2 Jana Černochová vpondělí 30.listopadu na náměstí Míru poblíž vánočního stromu.

„Praha 2 byla vůbec první městskou částí, která se do projektu Giving Tuesday zapojila. Rok od roku lidé přinášejí víc dárků. Minulý rok jsme už rozváželi dary ze sbírky nákladním autem. Pro mne je to jasné znamení, že na Dvojce žijí lidé s velkým srdcem a doufám, že v téhle tradici se tu bude ještě dlouho pokračovat. Předem děkuji všem, kteří se do sbírky pro opuštěná zvířata zapojí i tentokrát,“ řekla starostka Jana Černochová.

Sběrná nádoba, vjiž obvyklém žlutém provedení, je letos pro účel veřejné sbírky psího krmiva, hraček a dalších potřeb umístěna hned vedle vánočního stromu. Sbírka bude ukončena vsobotu 19.prosince večer a ráno, ve čtvrtou adventní neděli 20.prosince, pracovníci úřadu městské části společně sradními darované předměty rozvezou přímo do vybraných útulků vPraze Libni, Bohnicích a vLysé nad Labem.

Více informací najdete zde https://www.giving-tuesday.cz/giving-tuesday-praha-2/