Přespěte v hotelu a pochutnejte si. Plzeňské hotelové noci pokračují

V druhé polovině ledna se uskutečnily první Plzeňské hotelové noci. Zážitkový program v podobě pobytových balíčků s volnými vstupenkami do několika turistických cílů, který město připravilo společně s hoteliéry a dalšími partnery, pokračuje.

O víkendech 25.–27. února a 25.–27. března 2022 lze vyrazit i na degustační menu.

Zážitkový program Plzeňské hotelové noci připravila městská příspěvková organizace Plzeň-TURISMUS společně s plzeňskými hoteliéry a zástupci turistických cílů na podporu městského turismu, který covid velmi negativně ovlivňuje poslední dva roky. „Za trvání pandemie registruje Plzeň 60% propad v počtu turistů, kteří ve městě přenocují. V hlavní letní sezóně se ale podařilo přilákat české turisty a loňské léto bylo dokonce silnější než to předchozí, “ uvedla Zuzana Koubíková, ředitelka organizace Plzeň-TURISMUS.

 „V posledních dvou letech cílíme zejména na domácí návštěvníky, na příjezd zahraničních turistů stále spoléhat nemůžeme. Abychom podpořili naše partnery v turismu, připravili jsme s jejich přispěním projekt Plzeňské hotelové noci, který do Plzně láká nejen Čechy z okolních i vzdálenějších krajů, ale také místní. Ty hoteliéři zvou na speciální degustační menu. Mnoho Plzeňanů považuje hotely za zařízení jen pro turisty, což bychom chtěli změnit. Zajít si s rodinou na tematický brunch, relaxovat v hotelovém wellnessu, nebo dát děti k babičce, ubytovat se v hotelu a být turistou ve vlastním městě, to je příjemné,“ doplnila Koubíková.
Součástí zvýhodněných pobytových balíčků na jednu nebo dvě noci s řadou dalších benefitů jsou také volné vstupenky do celé řady zajímavých plzeňských turistických cílů. V rámci pobytového balíčku se návštěvníci zdarma podívají do Loosových interiérů, obou výstavních síní Západočeské galerie v Plzni, Pivovarského muzea a muzea Patton Memorial Pilsen a získají 25% slevu na prohlídku Plzeňského Prazdroje.

„Chystáte se do Plzně na dlouho plánovaný výlet? Chcete pozvat vzdálenou rodinu, kterou na gauči neubytujete? Plánujete romantický víkend, nebo jen chcete ochutnat čtyřchodové menu v některém z plzeňských hotelů? Pak určitě zkuste Plzeňské hotelové noci, kdy se ubytujete za zvýhodněnou cenu, a ještě se zdarma podíváte na mnoho zajímavých turistických cílů v Plzni,“ doplnila Anna Gaierová z organizace Plzeň-TURISMUS, která má projekt Plzeňské hotelové noci na starosti.
Do projektu Plzeňské hotelové noci jsou zapojeny hotely Avenue Pallova 28, Courtyard by Marriott Pilsen, Hotel Central, Hotel Continental, Hotel Panorama, Hotel Plzeň, Hotel Trend, Hotel U Pramenů, Hotel Victoria, Hotel a restaurace Green Gondola, Ibis Hotel Plzeň, Parkhotel Plzeň, Penzion U Salzmannů, PRIMAVERA Hotel & Congress centre, Purkmistr – Pivovarský dvůr Plzeň, Vienna House Easy Pilsen a Wellness Penzion U Gigantu.

Více informací na www.plzenskehotelovenoci.cz