Region: Díky posile na D6 nedochází k téměř žádným kolonám

Během posledních 24 hodin od úterý dne 16. 2. 2021 od 7:00 hodin do středy dne 17. 2. 2021 do 7:00 hodin odmítli policisté na všech 44 kontrolních stanovištích vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb celkem v 165 případech. Důvody byly obdobné jako v předchozích dnech, jednalo se především o turistiku, nákupy, návštěvy známých nebo nevědomost o daném opatření.

Kolony, především nákladních vozidel, se během včerejšího dne tvořily na silnici I/6 před hraničním přechodem na Pomezí nad Ohří, a to z důvodu kontrol ze strany policejních orgánů v SRN. V průběhu celého včerejšího dne se tvořila v pravém jízdním pruhu kolona zejména odstavených nákladních vozidel v délce cca 4 kilometrů směrem na testovací centrum. Komunikace směrem do SRN pro řidiče, kteří vše splňují a mají test na COVID, byla průjezdná.

V odpoledních hodinách se na dálnici D6 mezi Karlovými Vary a Sokolovem utvořila kolona vozidel, která nebyla zapříčiněna z důvodu prováděných kontrol, ale poblíž kontrolního stanoviště došlo k dopravní nehodě. Řidič ve věku 34 let řídil nákladní soupravu, přičemž před sjezdem na Nové Sedlo jel v pravém jízdním pruhu a zřejmě nedodržel dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím osobním automobilem značky Volkswagen, do kterého narazil. Řidička osobního vozidla utrpěla při dopravní nehodě lehké zranění, se kterým byla převezena do nemocnice. Alkohol policisté u obou řidičů vyloučili orientační dechovou zkouškou. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 400 tisíc korun. Nehoda je nadále v šetření policistů.

Díky přijatému patřičnému opatření spočívající v posílení policistů na kontrolních stanovištích v nejfrekventovanější dobu a změně kontrolního mechanismu nedochází v současné době k osmé hodině ranní na dálnici D6 téměř k žádným kolonám.

"Opět žádáme občany, aby ještě před příjezdem ke kontrolním stanovištím měli připravené potřebné doklady či dokumenty, kterými budou při namátkové kontrole policistům prokazovat svůj účel cesty a tím tak urychlí kontroly na stanovištích," uvedla por. Bc. Zuzana Týřová.

Obdobně je to i na hraničním přechodu Pomezí, kde také momentálně nedochází k téměř k žádným kolonám. Nákladní vozidla jsou policejní hlídkou odkláněna na parkoviště poblíž odběrného místa. Policisté na místě na české straně v průběhu celého dnešního dne budou dohlížet na bezpečnost a plynulost v silničním provozu, celou situaci na místě monitorovat a v případě potřeby regulovat dopravu.

por. Bc. Zuzana Týřová