Region: O příspěvky na ubytování je mimořádný zájem (TV Západ)

Karlovarský kraj v letošním roce poskytuje příspěvky na ubytování v našem regionu. Od června, kdy podporu vyplácím, požádalo o peníze několik stovek návštěvníků, ale i místních, kteří využili jakýkoliv z typů ubytovacích zařízení.

"Karlovarský kraj chtěl v době po koronavirové pandemii pomoci ubytovacím zařízením na území regionu, aby k nim opět přijížděli hosté a vraceli se turisté. Zaměřili jsme se především na období, která nejsou tak turisticky oblíbená, tzn. na červen a poté na období od září do listopadu. V té době mohou návštěvníci Karlovarského kraje, a to nejen z Čech, ale i ze zahraničí, čerpat příspěvky na ubytování ve výši max. do 300 korun na noc. Ubytování musí být v délce od tří a nejdéle do šesti dnů. O tyto příspěvky je obrovský zájem. Jen za červen nám přišlo 900 žádostí ze strany ubytovaných. Je to asi v celkovém finančním objemu 2,5 milionu korun. Kraj na to vyčlenil celkem 3 miliony korun. Nyní tedy budou moci lidé žádat v období od září do konce listopadu tohoto roku. Předpokládáme, že celá částka bude vyčerpána. Pokud by se stalo, že zájem bude natolik enormní, že by bylo potřeba celkovou částku 3 miliony navýšit, tak o tom pak musí jednat vedení Kraje," vysvětlila mluvčí Karlovarského kraje Jana Pavlíková. 

Finanční podporu na ubytování v Karlovarském kraji může získat každý obyvatel s trvalým pobytem na území Evropské unie. Žadatel může v jedné žádosti zažádat za sebe a další čtyři osoby. Podrobné informace najdou zájemci na speciálních stránkách www.ubytovanikarlovarskykraj.cz.