Region: Policisté o víkendu řešili několik dopravních nehod

Dopravu v celém Karlovarském kraji komplikovalo o uplynulém víkendu hlavně husté sněžení a namrzlé pozemní komunikace. Policisté z dopravního inspektorátu, ale také policisté z obvodních oddělení, tak řešili několik desítek dopravních nehod, které se naštěstí obešly bez vážných zranění.

V pátek 1. února jel padesátiletý řidič po silnici č. III/2114 ve směru od Staré Vody na obec Valy, kdy při projíždění levotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu a povrchu vozovky a dostal smyk. Následně s automobilem přejel do protisměru a vjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přes 40 tisíc korun.

Při projíždění zatáčky měl v Chebu problémy také místní osmadvacetiletý řidič. Ten v ulici Boženy Němcové zřejmě nezvládl jízdu na namrzlé pozemní komunikaci a se svým vozidlem značky Volno dostal smyk a poté narazil do zaparkovaného vozidla značky Volkswagen. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 40 tisíc korun.

A dopravní nehodu řešili policisté také na silnici I/21 poblíž obce Střížov. Devětatřicetiletý cizinec dostal při projíždění levotočivé zatáčky smyk a se svým vozidlem značky Peugeot narazil do kovových svodidel. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 30 tisíc korun.

Na Sokolovsku měl na zasněžené pozemní komunikaci problémy devatenáctiletý řidič. Ten v sobotu 2. února jel v odpoledních hodinách v Novém Sedle, kde v pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povrchu vozovky, po smyku přejel do protisměru a narazil do zaparkovaného vozidla značky Ford. To se po nárazu odrazilo a poškodilo nedaleký plot u rodinného domu. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přes 100 tisíc korun.

Pětadvacetiletý řidič nezvládl řízení na zledovatělé silnici v Sokolově. V ulici Sokolovská nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu a povrchu vozovky a dostal smyk. Následně přejel s automobilem značky Kia do protisměru a střetl se s vozidlem značky Škoda. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 100 tisíc korun.

Problémy měli řidiči také na Karlovarsku, kde byla situace nejhorší v okolí Božího Daru. Silnice I/25 byla několik hodin zcela uzavřena už od abertamské křižovatky. V pozdních odpoledních hodinách se ale silnici podařilo zprůjezdnit.

Jednadvacetiletý řidič z Kynšperku nad Ohří měl na rychlostní silnici D6 poblíž sjezdu na Jenišov nepřizpůsobit jízdu stavu a povrchu pozemní komunikace a na zasněžené vozovce dostat smyk. Poté se se svým automobilem značky Škoda dostal mimo vozovku a narazil do svodidel a keřů. Škoda při dopravní nehodě byla předběžně odhadnuta na částku 140 tisíc korun.

Namrzlá vozovka zřejmě překvapila také osmapadesátiletého cizince, který jel se svým vozidlem značky Ford po silnici II/221. Těsně před Ostrovem totiž na kruhovém objezdu dostal smyk a po prudkém brždění narazil do svodidel. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 30 tisíc korun.

U všech řidičů byla provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu, která u všech vyšla s negativním výsledkem. Řidičům byla za zavinění dopravní nehody udělena pokuta.

prap. Jakub Kopřiva